Handleiding

Afbeeldingen

U kunt bij veel inhoudstypen afbeeldingen toevoegen in uw bericht. Hiernaast wordt de eerste afbeelding ook automatisch gebruikt op overzichtspagina's.  

Afbeeldingen uploaden

Afbeeldingen kunt u toevoegen aan pagina's, nieuws-, agenda- en blog-items. Afbeeldingsvelden worden ook gebruikt voor de slider en highlights op de homepage. Ga naar het item waarbij u een afbeelding wilt toevoegen en klik op bewerken.

  1. Klik op bladeren en selecteer de gewenste afbeelding op uw computer.
  2. Klik op uploaden. Als de afbeelding succesvul is geüpload wordt deze in kleinformaat weergegeven. Zie de onderstaande afbeelding.
 

Afbeeldingsinformatie

  1. Voeg een alternatieve tekst toe voor de afbeelding. Deze tekst wordt o.a. gebruikt door screenreaders en zoekmachine's.
  2. Voeg een titel toe. De titel wordt getoond wanneer u met de muis over de afbeelding heen beweegt.
 

Afbeeldingstokens

Om afbeeldingen te plaatsen in het tekstveld kunt u gebruik maken van een token. Een token is een kort stukje tekst waarin de eigenschappen van de te plaatsen afbeeldingen worden benoemd. Een voorbeeld token ziet u in bovenstaande afbeelding

  1. In het eerste gedeelte geeft u aan welke afbeelding u wilt plaatsen. Gebruik hiervoor image1, image2, etc.
  2. In het tweede gedeelte van de token geeft u het gewenste formaat van de te plaatsen afbeelding aan. De toegestane waarde voor het formaat zijn: mini, small, medium, large, full en none(none gebruikt het orginele bestandsformaat)
  3. In het laatste deel van de token geeft u de positie van de afbeelding aan. U kunt hierbij kiezen voor: left, right en center.