Handleiding

Tekst editor

Bij de inhoud van uw item heeft u beschikking tot een tekst editor. Hiermee kunt u koppen en basis opmaak aan uw inhoud toevoegen.

1 In de tekst editor heeft u de basis tekst opmaakmiddelen tot uw beschikking u kunt de woorden uitlichten, de uitlijning aanpassen en opsommingen toevoegen.

add link drupal 2 Met het link icoontje kunt u een link toevoegen aan de door u geselecteerde tekst. Plak in het invul vak 'link URL' de link van de website waar u naar wilt verwijzen. Bij 'Target' kunt u aangeven of de link moet openen in een nieuwe browser venster of niet. Moet de link verwijzen naar een pagina in uw site gebruik dan het node nummer van de pagina waarnaar u verwijst. node/pagnr bijv node/34. Het pagina nummer van een pagina vindt u, als u bent ingelogd, in een klein geel vlakje rechts onder aan iedere pagina.

3 Als u een kop wilt toevoegen aan uw tekst selecteert u eerst de gewenste tekst en kiest bij format heading 2 of heading 3

4 Als u teksten vanuit Word of een ander tekstverwerkingsprogramma kopieerd kan er ongewenste opmaak worden meegenomen. Om dit te voorkomen is er de 'Copy from Word' Functie. Klik op het icoontje en plak uw tekst in het venster dat opent.